Για ραντεβού καλέστε μας στο 210 4223401 / Κιν.: 6974647469

ΑΤΟΜΙΚΗ - ΟΜΑΔΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

image-214575-124143-lineLAST.png
image-254039-omadiki-psychotherapia.jpg
Η ΟΜΑΔΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ στοχεύει στη βελτίωση της ικανότητας που έχουν τα μέλη της ομάδας να έρθουν αντιμέτωπα με τα προβλήματά τους. Συνήθως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα/μέλη μίας ομάδας ψυχοθεραπείας είναι παρόμοια, παράλληλα όμως κάθε άτομο/μέλος είναι διαφορετικό και χαρακτηρίζεται από ποικίλες διαφορές. Αυτό και μόνο το γεγονός προσδίδει μία ιδιαίτερη δύναμη στην ομαδική θεραπεία.

​Τα μέλη μοιράζονται μεταξύ τους τα προσωπικά τους προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τα νεότερα μέλη ακούν τα παλαιότερα, παρατηρούν την εξέλιξή τους και αποκτούν δύναμη βλέποντάς τους να βελτιώνονται. Στην ομαδική θεραπεία τα άτομα/μέλη συνειδητοποιούν ότι δεν είναι μόνα τους και πως υπάρχουν κι άλλοι συνάνθρωποί τους που βιώνουν αρνητικά συναισθήματα και δύσκολες καταστάσεις, κάτι που τους δίνει δύναμη και μία αίσθηση ανακούφισης.

Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ αφορά μία σειρά από ραντεβού μεταξύ του ατόμου που αντιμετωπίζει προσωπικές δυσκολίες και προβλήματα και του ψυχοθεραπευτή του.

Πρόκειται για μία μορφή θεραπείας που λαμβάνει χώρο σε ένα ιδιωτικό ιατρείο/γραφείο κατά τη διάρκεια της οποίας ο ψυχοθεραπευτής ασχολείται αποκλειστικά με το άτομο, ακούει τους συνειρμούς και τους προβληματισμούς του, που συνήθως αφορούν δυσκολία στην αντιμετώπιση και επίλυση αρκετών προβλημάτων, στην κατάθλιψη, στο άγχος, στις διαπροσωπικές σχέσεις κ.λπ.​

​Οι συνεδρίες συνήθως γίνονται σε εβδομαδιαία βάση και μέσα από αυτές αναπτύσσεται μία ιδιαίτερη σχέση μεταξύ του ατόμου και του ψυχοθεραπευτή που στηρίζεται στην κατανόηση, την εχεμύθεια, την ασφάλεια και την επικοινωνία.
image-254039-omadiki-psychotherapia.jpg